Jaki kao maslina Cara Dušana

person Posted By: Bojan Kragovic list In: Vesti On: comment Comment: 0 favorite Hit: 359

Pre šest dana, kao administrator, sam poželeo  da svi članovi grupe budu jaki kao maslina koju je zasadio car Dušan na imanju Hilandara. Od tada smo svakog dana bogatiji za tridesetak novih članova što mi omogućava da ih bliže upoznam preko njihovih profila, poruka ili telefona.

Pre šest dana, kao administrator, sam poželeo  da svi članovi grupe budu jaki kao maslina koju je zasadio car Dušan na imanju Hilandara. Od tada smo svakog dana bogatiji za tridesetak novih članova što mi omogućava da ih bliže upoznam preko njihovih profila, poruka ili telefona. Oduševljen sam sastavom grupe koja deli iste ili slične vrednosti. Ima u njoj vrsnih umetnika, zanatlija, profesora na fakultetima, doktora nauka, igumana, sveštenika...

Smatram da bi bilo lepo kad grupa postane još brojnija da uvedemo jedan dan koji bi posvetili samo nama. Dakle kad nas bude 1000, a to će biti, nastavimo li ovim tempom vrlo brzo, svako može da se predstavi svojim radovima i idejama. Mislim da će većina da bude oduševljena šta sve  naši prijatelji iz grupe rade. Dolazim već u iskušenje da bar 5 ljudi predstavim, ali biću strpljiv.

Danas sam dobio poruke da pišem o manastirskom medu i o melemima  iz manastira Ravanice. O medu, nešto već sutra a poseta Ravanici se odlaže još od avgusta. Prva ideja je bila da u septembru posetim udaljenije Bukovo, Poganovo, Sukovo, Gradac... Uradjeno, i onda je korona malo umešala svoje prste. Posetićemo u narednih mesec dana Ravanicu i upoznati članove sa melemima. Šta još interesuje naše članove? Najbolje tekstove ćemo vrlo rado objaviti i nagraditi.

Sa ove dve divne fotografije Magliča koji stražari dolinom kraljeva želimo Vam da budete čvrsti kao ova čarobna tvrdjava,starija i od Dušanove masline. U Magliču je stolovao iguman Hilandara u najtežim godinama, pa episkop banjski Danilo. Dana 14.septembra1324. izabran je za jedanaestog arhiepiskopa srpskog. Datume ne pamtim, ali 14.9. je moj rodjendan?.

Prošle godine nije Ibar voda stala kao u narodnoj pesmi, nego je odnela i viseći most. Sada do Magliča može samo onaj koji hoće. Kako?  Leti Ibar može da se prepliva, ili savlada čamcem. Postoji i treća varijanta preko sedam brda i planina.

Prošle godine sam samo jednom uživao na Magliču. Ove mi je cilj bar pet puta da se okrenem uzvodno prema Studenici i nizvodno prema Žiči.

Očekuje se da se brzo izgradi viseći most. Ako budemo te sreće, eto predloga za sjajan vikend. 

I da, ukoliko slučajno neko poznaje autore fotografija Magliča neka prosledi kontakt. Kladim se da ovi, meni nepoznati umetnici,  imaju i sjajne fotografije iz naših manastira.

Related by Tags

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Nedelja Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota Januar Februar Mart April Maj Jun Jul Avgust Septembar Oktobar Novembar Decembar
close Shopping Cart
close Shopping Cart

Registruj novi nalog

Već imate nalog
Prijavite se ili Obnovi lozinku